Rest, Nature's best medicine

This website uses cookies.
This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more


Welcome to Cavalor!

Note that the product information is written in an international context and can be in conflict with your local regulation.
For local information, please click here and choose your country.


 • Detox

  Je paard is een atleet: rust is essentieel voor succes

  Cavalor Detox

  Atleten moeten af en toe volledig tot rust komen en recupereren. Na een topprestatie of topseizoen, gooien ze er gecontroleerd de riemen af om hun lichaam weer in balans te krijgen. Ook je paard heeft elk jaar zo’n rustperiode broodnodig, want tegenwoordig zijn de wedstrijdvrije weekends op de vingers van één hand te tellen. Een gevaarlijke evolutie, zeker wanneer je maar één of enkele paarden hebt. Ze het hele jaar door in topvorm proberen te houden is bijna onmogelijk, want het paard continu blijven “pushen” resulteert vaak in vermoeidheid en mindere prestaties.

  » Read more
 • Testimonial

  Cavalor Strucomix Senior
  Paard te mager, … bent u ten einde raad? Lees hier het succesverhaal van Julie De Pelsmaeker en Whippersnapper !

  De familie De Pelsmaeker, trotse eigenaar van Whippersnapper, was ten einde raad. Het paard was zeer mager en ze hadden al van alles geprobeerd. Na overleg met Dierenkliniek De Bosdreef bleek dat Whippersnapper een glucose-intolerantie had en ze kregen die niet onder controle. Na contact met Cavalor werd een rantsoen voorgesteld met het nieuwe voeder Cavalor® FiberForce. Cavalor® FiberForce heeft het laagste suiker- en zetmeelgehalte in vergelijking met alle gecommercialiseerde voedermengelingen op de markt. Na 6 weken werd het rantsoen aangepast naar ½ Cavalor® FiberForce en ½ Cavalor® Strucomix Senior. Een kuur Cavalor® Digest om de darmflora te regulariseren en Cavalor® OilMega om de algemene gezondheid te ondersteunen werden bijkomend toegevoegd. 4 maanden nadat deze familie de moed had opgegeven, gaat het supergoed met Whippersnapper. Zo goed zelfs, dat hij in topvorm is en begin mei op CSIJ Lommel de 1.35 m voor Junioren won! Proficiat aan de eigenaar en dank, vooral ook aan dierenkliniek de Bosdreef! Hebt u zelf een paard met een probleem waardoor u met de handen in het haar zit, dan kunt u steeds bij Cavalor terecht voor nutritioneel advies. Contacteer ons via info@cavalor.com of raadpleeg www.mycavalor.com
  » Cavalor Strucomix Senior
 • In the picture

  CAVALOR ARTITEC, Het gewrichtssupplement met wetenschappelijk bewezen werking


  Gewrichten van sportpaarden krijgen heel wat te verduren. Een recente rondvraag* leerde ons dat 36 % van de paarden gewrichtsproblemen ontwikkelen voor ze 8 jaar oud zijn. Bij 2 op 3 paarden resulteert dit in kreupelheid en wel 20 % is hierdoor een jaar of langer buiten strijd.

  » Read more » Read all articles