News

 • Now go win
  2017-08-17

  Ik wil mijn paard fit aan de start. Hoe kan ik hem/haar nutritioneel maximale ondersteuning bieden ? Het is je waarschijnlijk al wel eens overkomen: je leeft maandenlang naar die ene belangrijke wedstrijd toe en dan is het eindelijk D-day. Je tuig netjes gepoetst, zelf goed uitgeslapen, je paard goed getraind.. Kortom, je bent er volledig klaar voor. Maar net wanneer het moet gebeuren, voelt je paard niet in topvorm. Wat nu ? Je paard kan zich wat stijf voelen, of niet 100% fit zijn door diverse oorzaken. De meest bekende is spiervermoeidheid. Traditioneel wordt melkzuur als de “boosdoener” gezien bij dit type vermoeidheid. Maar is lactaat effectief een boosdoener? En is lactaat de enige oorzaak van vermoeidheid en verzuring?

  Read more
 • Gezond van binnen uit
  2017-04-26  Een glanzend paard dat blaakt van gezondheid: dat willen we allemaal. Maar hoe krijgen we ons paard zover? Volstaat het opblinken met shampoo of spray, of is er meer nodig?

  Read more
 • Het Grote Voedingsdebat - Het belang van een goed voederrantsoen
  2017-02-27  De tweede editie van Het Grote Voedingsdebat tijdens Flanders Horse Expo was opnieuw een groot succes. Een kleine honderd geïnteresseerden woonden het debat rond de invloed van voeding op de gezondheid van het paard bij en bleven niet op hun honger zitten.

  Read more

News overview