News

This website uses cookies.
This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more

 • CAVALOR ARTITEC, Het gewrichtssupplement met wetenschappelijk bewezen werking
  2020-09-18



  Gewrichten van sportpaarden krijgen heel wat te verduren. Een recente rondvraag* leerde ons dat 36 % van de paarden gewrichtsproblemen ontwikkelen voor ze 8 jaar oud zijn. Bij 2 op 3 paarden resulteert dit in kreupelheid en wel 20 % is hierdoor een jaar of langer buiten strijd.

  Read more
 • Auch, een wondje, wat nu ?
  2020-08-27



  Een wondje verzorgen bij je paard? Met deze 4 tips is je paard snel weer zijn blije zelf.

  Read more
 • Het grote gezonde hoef-dossier
  2020-08-14



  Hoe voeding de hoefkwaliteit bepaalt. Brokkelhoeven, pijnlijke zolen, droge voeten,... het zijn problemen waar veel paarden mee ‘rondlopen’, maar de oplossing is niet altijd voor de hand liggend. Het is belangrijk om hoefproblemen correct te behandelen. De gezondheid van de hoeven heeft immers een grote invloed op de levenskwaliteit en prestaties van uw paard. Maar hoe kunnen we hoefproblemen oplossen, of beter nog: hoe kunnen we ze voorkomen?

  Read more

News overview

 • 2020-07-28
  Now go win
  Ik wil mijn paard fit aan de start. Hoe kan ik hem/haar nutritioneel maximale ondersteuning bieden ? Het is je waarschijnlijk al wel eens overkomen: je leeft maandenlang naar die ene belangrijke wedstrijd toe en dan is het eindelijk D-day. Je tuig netjes gepoetst, zelf goed uitgeslapen, je paard goed getraind.. Kortom, je bent er volledig klaar voor. Maar net wanneer het moet gebeuren, voelt je paard niet in topvorm. Wat nu ? Je paard kan zich wat stijf voelen, of niet 100% fit zijn door diverse oorzaken. De meest bekende is spiervermoeidheid. Traditioneel wordt melkzuur als de “boosdoener” gezien bij dit type vermoeidheid. Maar is lactaat effectief een boosdoener? En is lactaat de enige oorzaak van vermoeidheid en verzuring?
  Read more
 • 2020-06-22
  5 tips om jou en je paard optimaal voor te bereiden op wedstrijden en warmere dagen
  De dagen worden warmer en wedstrijden mogen meer en meer weer georganiseerd worden. Happy days ahead! We weten allemaal dat de afgelopen maanden nieuwe uitdagingen hebben opgeleverd. Velen hebben het management van hun paard aan moeten passen, van minder intensief trainen tot aan 24 uur per dag op de weide. We kijken allemaal weer uit naar het moment waarop we onze ‘equestrian goals’ weer kunnen nastreven! In deze blog delen we 5 tips om weer in optimale vorm aan de start te verschijnen.
  Read more
 • 2020-06-19
  ELEKTROLYTEN: EEN HYPE OF EEN MUST
  Met de zomer in aantocht en temperaturen die de hoogte in schieten, is het belangrijk om elektrolyten opnieuw onder de aandacht te brengen. Sommige paardenhouders geven ze dagelijks, anderen alleen bij een hittegolf of bij een zware wedstrijd. Wanneer heeft het paard die elektrolyten nu eigenlijk nodig, en waarom?
  Read more
 • 2020-06-12
  NIEUW: VALOR: hét magazine van Cavalor!
  In Valor nemen we je mee in verhalen uit de equestrian community, wetenschap en sport. Want daar halen wij onze inspiratie vandaan. En dat willen we in Valor met jou delen. Wil jij als eerste een exemplaar ontvangen? Schrijf je dan nu in op valor.cavalor.com.
  Read more
 • 2020-04-18
  Sportmerrie of fokmerrie? Zorg voor de juiste balans
  Sporten en fokken, gaat dat samen? Veel sportmerries worden ingezet voor de fokkerij, om hun genen, talenten en kwaliteiten door te geven aan het nageslacht. Via embryotransplantatie of door de sportmerrie zelf (eenmalig) in te zetten als fokmerrie. Om daarna weer terug te keren in de sport. Zowel dracht als training vragen veel van paarden, helemaal in combinatie. De dracht is een periode waarin er veel gebeurt in het lichaam van een merrie. En een veulen grootbrengen vraagt veel energie. Dubbel belangrijk dus om de behoefte van je merrie goed in beeld te hebben.
  Read more
 • 2020-04-15
  5 Tips voor jou en je paard in wedstrijdvrije weken
  Zat jij met jouw paard volop in het wedstrijdritme? Dan is het raadzaam om de training én voeding momenteel aan te passen. In deze blog 5 tips voor jou en je paard in wedstrijd vrije weken.
  Read more
 • 2020-03-23
  Gezond van binnen uit
  Een glanzend paard dat blaakt van gezondheid: dat willen we allemaal. Maar hoe krijgen we ons paard zover? Volstaat het opblinken met shampoo of spray, of is er meer nodig?
  Read more