News

This website uses cookies.
This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more

FEI tekent partnerschap met paardenvoedingsmerk Cavalor®

Published: 2019-09-17

Het Belgische paardenvoedingsmerk Cavalor heeft vandaag een overeenkomst getekend met het FEI en is nu officiële voedingspartner van de FEI, en titelpartner van de FEI Best Groom Award. Cavalor is wereldleider op vlak van paardenvoeding voor sportpaarden, en helpt duizenden paardeneigenaars en ruiters om hun hoogste niveau te halen door goede voeding en de juiste zorg.

“Het welzijn van het paard is een topprioriteit voor zowel Cavalor als voor de FEI, wat maakt dat deze partnerschap heel organisch is,” zegt Ralph Straus, de commercieel directeur van het FEI. “Met meer dan 30 jaar ervaring heeft Cavalor een weelde aan paardenvoedingskennis te bieden, en een hele sterke merkreputatie. Wij kijken uit naar een productieve partnerschap.”

De FEI Awards Gala, gepresenteerd door Longines, gaat dit jaar door in Moskou (RU). De FEI Best Groom Award wordt uitgereikt aan de persoon die achter de schermen de beste zorgen verstrekt aan de paarden onder zijn of haar hoede.

Vorig jaar werd de award in ontvangst genomen door Lee McKeever (VS), groom voor viermalig Olympisch winnaar McLain Ward.

Tijdens de awardshow, die zal bijgewoond worden door meer dan 250 gerenommeerde gasten en topsportlegendes, worden behalve de Cavalor FEI Best Groom, ook nog de winnaars in de andere vier categorieën bekend gemaakt: FEI Best Athlete, Longines FEI Rising Star, FEI Against All Odds en FEI Solidarity.

“Cavalor heeft een lange geschiedenis van samenwerking met topatleten en hun paarden, en deze partnerschap opent nieuwe deuren om een nog internationaler publiek te bereiken”, zegt Lieselot Hamerlinck, Managing Partner van Cavalor.

“Wij geloven in een duurzame samenwerking op lange termijn, en we zijn er van overtuigd dat we samen met de FEI onze ervaring en kennis met meer mensen kunnen delen.”

Cavalor producten komen tot stand na jaren van intens onderzoek en ontwikkeling, door selectie van alleen de hoogste kwalitatieve ingrediënten, en door strikte processen van productie- en kwaliteitscontrole. Cavalor kan op het vertrouwen rekenen van ruiters zoals Simone Blum (DE), gouden medaillist op de FEI World Equestrian Games 2018™ en winnaar van de Fosun Best Athlete Award op het FEI Awards Gala, gepresenteerd door Longines vorig jaar in Manama (BH).

“Als amazone op het hoogste niveau heb ik enorm veel gehad aan de kennis en ervaring van Cavalor, die ervoor gezorgd hebben dat het voedingsrantsoen van mijn paard helemaal op punt staat,” zegt Simone. “Cavalor begrijpt echt wat mijn paard specifiek nodig heeft op vlak van voeding en tijdens wedstrijden, en ik ben hun holistische aanpak voor de zorg en welzijn van paarden echt gaan appreciëren.”

De stemming voor de Cavalor FEI Best Groom Award vindt plaats tussen 25 September en 7 October 2019. In elke van de vijf categorieën zal de FEI een shortlist maken met 4 genomineerden die zal worden voorgesteld voor de publieksstemming.

Over de Fédération Equestre Internationale FEI (www.fei.org)

Het FEI werd opgericht in 1921 en is de hoogste bestuursinstantie voor de ruitersport ter wereld, erkend door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De ruitersport maakt deel uit van de Olympische sporten sinds de Spelen van 1912 in Stockholm.

In 2006 nam het FEI naast de zeven toen bestaande disciplines ook para-dressuur op, en werd zo een van de eerste internationale sport instanties om ook het bestuur en regulering van de Parasport op zich te nemen. Het FEI bestuurt nu alle internationale competities voor zowel Para-Dressuur als Para-Driving. Het FEI is de enige controlerende autoriteit voor alle internationale evenementen van de Olympische sporten Jumping, Dressuur en Eventing, en ook voor Driving, Endurance, Vaulting en Reining.

Over Cavalor® (www.cavalor.com)

Cavalor®, een wereldmerk en wereldleider in paardenvoeding, biedt een volledig assortiment aan paardenvoeding en verzorgingsproducten die wereldwijd beschikbaar zijn in meer dan 50 landen. De basis van het bedrijf is gebaseerd op de kernwaarden innovatie, kwaliteit en resultaat met Cavalor® gericht op het bedenken, produceren en distribueren van de beste voedingsproducten voor paarden.

Met de gezondheid, prestaties en geluk van de paarden als hoofddoel, biedt Cavalor producten aan voor elke levenscyclus van het paard, van de eerste stappen van een veulen tot aan zijn pensioen. Hun producten van topkwaliteit worden door professionele ruiters gebruikt voor hun sportpaarden, met name “When the result counts.”

Media contact

Vanessa Martin Randin - Senior Manager, Media Relations & Communications FEI

Vanessa.Randin@fei.org

+ 41 78 750 61 73

Lieselot Hamerlinck - Marketing Manager Cavalor

Lieselot.hamerlinck@cavalor.com

+32 4 75 51 09 97

Documents