Corporate News

This website uses cookies.
This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more

Dagboek Endurance Team: Aankomst Dubai

Published: 2005-01-11

10 januari 2005
Door Joan Eikelboom (foto: Joan en Solomo Djinti)

Vandaag kijken we terug op een heel lange dag en nacht, waarop de paarden van hun huisadres in Nederland naar uiteindelijk hun stal op het Wedstrijdterrein in Dubai zijn gereisd. De eerste etappe was van huis naar Schiphol, net als 21 andere paarden uit heel Europa, van Denemarken tot aan Spanje toe! De Nederlandse paarden konden met z'n drieën in een KLM-horsebox, die ze ervaren als normale paardentrailer. Het laden ging allemaal heel rustig, en al snel moesten de drie begeleiders vertrekken voor hun passagiersvlucht.

Ben Horsmans, teamveterinair, was al eerder die middag afgereisd naar Dubai. Wij reisden met de drie begeleiders van de paarden: Jannet van Wijk (Kareilha Star), Lei Romer (Joker R voor zijn dochter Carmen) en Joan Eikelboom (Salomo Djinti) en we begonnen met een bijzonder warm VIP-welkom op de luchthaven in Dubai. Een echte Arabier met als taak het uitkijken naar drie oranje geklede Europeanen leidde ons binnen vijf minuten voorbij alle rijen voor visa en paspoorten zodat we direct in een taxi naar de stallen zaten.

De paarden stonden op stal met vers water, en voor ons volgde daarna een hele rits direct belangrijke dingen voor die dag, variërend van het eerst grofweg scheren van de grootste vlakken van de paarden en het afstappen aan de hand, tot het versieren van de Nederlandse stallen (Foto: stal Salomo Djinti) en het wegen van de paarden op een zelf meegebrachte paardenweegschaal. Doordat we nu het exacte gewicht van de paarden kunnen bepalen, kunnen we in overleg met Ben Horsmans het voedings-, elektrolyten- en trainingsschema perfect afstemmen op het gewichtsverlies door de reis en de warmte (Foto beneden: overleg Team veterinair) .


Onze paardenbagage, een zorgvuldig ingepakte maar echt enorm grote hoeveelheid spullen - alles wat je in een maand woestijn nodig kan hebben - ligt inmiddels ook redelijk georganiseerd in de speciaal toegewezen materiaalbox voor de Nederlanders. Morgenochtend, dinsdag, gaan we de paarden netjes verder scheren - het oog wil ook wat natuurlijk - voor vandaag hebben ze alweer genoeg beleefd.

Wordt vervolgd!!

Documents